fbpx

Kezedben az üzleti jövőd? – 7 tünet, ha baj van

Kezedben a jövőd

A vállalkozók a kiszámíthatóságot, a stabilitást és a biztonságot keresik. Ebben a bejegyzésben abban segítek, hogy felismerd, mikor csúszott ki a kezedből az irányítás és mit tehetsz, hogy ezt visszaszerezd.

Sorozatom előző részeiben írtam a 7 téveszméről, amik visszatartanak a tervezéstől, majd  szó volt 3 dologról, amit mindenképp érdemes megtenned a vállalkozásodban év végéig és végül, de nem utolsó sorban arról írtam, hogy vajon érdemes-e tervezni kisvállalkozóként?

Már alig több mint két hónap van az év végéig. Ebből a rövid időszakból is szinte már csak a fele használható igazán értelmesen, mielőtt mindenkit elborítanak az ünnepek és az év végi láz. Ha így nézzük, akkor egy-másfél hónapnyi időnk van aktivizálni az idei tartalékainkat és lendületbe hozni magunkat az új évre.

„A jövő legjobban úgy jósolható meg, ha mi magunk alakítjuk.
Kay Alan

Megélted már ezt a felemelő helyzetet?

Volt már veled olyan, hogy összefutottál egy régi ismerősöddel, aki megkérdezte, hogy mi újság veled és te azonnal rávágtad, hogy minden a legnagyobb rendben, szuperül mennek a dolgaid? Az ismerősöd pedig gyanakodva nézett rád, miközben azt gondolta, hogy kamuzol? De te nem zavartattad magad ettől és a belőled áradó nyugalom és a magabiztosság hatására, először irigyen, majd egyre nagyobb csodálattal nézett rád és a végén már ő is tudni akarta a titkodat?

Miután pedig elváltatok, mosolyogva, kíváncsian indultál tovább, várva, hogy mi jót hoz még a nap?

Történt már veled ilyen? Érezted így magad? Ha voltál már ilyen helyzetben, tudod, milyen felemelő érzés.

Íme a tünetek, amik jelzik, hogy baj van!

Ha viszont vállalkozóként nem érzed ezt vagy csak ritkán tapasztalsz ilyet, valószínűleg valamin változtatnod kell. Ezért nézzünk néhány példát arra, milyen tünetei lehetnek annak, hogy vállalkozóként nem érzed azt, hogy a kezedben lenne a biztos irányítás:

  • folyton rohansz, mert időhiányban szenvedsz Ezt, gondolom nem szükséges részletesen kifejteni. Most, amikor annyi információ zúdul ránk egyszerre. Amikor annyi az új lehetőség és olyan gyors a változás. Szinte állandóan azt érezhetjük, hogy valami után mindig rohannunk kell. Ha nem sikerül valamit azonnal elérnünk, akkor lemaradunk róla. Érezted már te is ezt?
  • nem látod tisztán, hogy merre indulj, haladj tovább a vállalkozásoddal. Ez lehet a fent említett rohanás egyik következménye is akár. De adódhat abból is, hogy egyszerűen annyira belefelejtkezünk a napi tennivalókba, hogy elfelejtkezünk a célról. Elfelejtjük felemelni a fejünket és megnézni, hogy vajon jó irányba haladunk-e még mindig.
  • elégedetlen vagy a vállalkozásod eredményeivel. Ez a pont már elég kézzelfogható és nagyon fájó tud lenni. Ha a haladás nem olyan mértékű, mint szeretnénk. Ha a bevételeink nemhogy nem növekednek, de egyenesen csökkennek és már a legalapvetőbb dolgokat sem tudjuk kifizetni.
  • kétségbe vagy esve, mert nincs elég ügyfeled. Ha állandóan rohansz, mert mondjuk csak tűzoltásra van időd és energiád. Valószínűleg az ügyfeleid mennyisége vagy minősége sem olyan, mint amilyen igazából lehetne és megfelelő lenne számodra. Ráadásul időd sincs újakat keresni.
  • bátortalan vagy, mert nincs segítséged a tervezéshez. Az is sokszor előfordul, hogy ha valami újat kell csinálni, az ember elbizonytalanodik. Saját magában épít gátakat és ezért nem képes továbblépni azon, ami egy következő lépést jelentene a haladás útján.
  • tudatosan akarod megtervezni a sikereidet. Ez egy nagyon fontos pont. Ennek is a legfontosabb része az, hogy: tudatosan. Ha a korábban említett nehézségekkel küzdve te magad is, arra a következtetésre jutottál, hogy tudatosan szeretnél tervezni, de erre még nem találtál jó megoldást.
  • álmaid és vágyaid vannak és ezeket végre meg akarod valósítani, de nem tudod, hogyan?

Itt a megoldás

Többek között a fent említett problémákra nyújt segítséget az Üzleti Évtervező rendezvényem, ahol az álmaid, céljaid konkrét megvalósítható formát kapnak.

Itt nem egy végtelen hosszú előadást fogsz végighallgatni, hanem a saját vállalkozásod 2021-es tervét fogod kidolgozni lépésről lépésre. Mindehhez sorvezetőként egy munkafüzetet is kapsz, amiben két napon keresztül dolgozhatsz. Ehhez a munkához személyes segítséget is nyújtok majd ott a helyszínen.

Ha számodra ezelőtt nehézséget jelentett a tervezés, a stratégiában való gondolkodás, akkor az Évtervezőn olyan haladó üzleti gondolkodást sajátíthatsz el, amivel azonnal megvalósítható terveket készíthetsz. És ezt a tudást később is hasznosítani tudod majd.

Évtervező

A világ megváltozott, óriási a verseny. Ha novemberben elkészíted a következő évi tervedet, nem csak kézzelfogható előnyt alakítasz ki a versenytársaiddal szemben, de mind mentálisan, mind szellemileg olyan nyugalomra és magabiztosságra teszel szert, ami szinte pótolhatatlan. Az ünnepeket pedig feszültség nélkül töltheted december végén családod, barátaid körében.

Te is szeretnél ilyen tudásra szert tenni? Akkor gyere el az Üzleti évtervező rendezvényemre, amire most még kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyedet itt:

Üzleti Évtervező Workshop 2022

De mit mondanak a korábbi résztvevők?

Persze mondhatok én bármit, az igazság az, hogy csak akkor hiszünk egy-egy ilyen rendezvényben, ha azok mondják el a tapasztalataikat, akik már részt vettek korábban rajta. Ezért a következő bejegyzésben megismerheted, hogy milyen hatással volt a korábbi résztvevőkre ez a rendezvény.

HA TETSZETT EZ A POSZT

Oszd meg másokkal a Facebook-on, Twitter-en, LinkedIn-en vagy bármilyen más közösségi felületeten, hogy mások is el tudják olvasni!
Köszi a segítségedet!