fbpx

Rólam

A 80-as évek közepén történt egy karácsony alkalmával, hogy a 3 évvel idősebb bátyám kapott egy technic legót. 20-30 perc próbálkozás után feladta és otthagyta, én pedig magamhoz ragadtam és addig ültem ott, amíg össze nem raktam. Szenvedélyesen imádtam legózni.

Elérkeztek az iskolai évek Gyulán, Békéscsabán, Szegeden. Az első középiskolai ősz során egy tantárgyunk keretében tanultunk a vállalkozásokról. Kft-k, Bt-k, Rt-k, hogyan működnek, mit csinálnak. Egyből beleszerettem ebbe a témába és elhatároztam, hogy én is vállalkozást fogok alapítani. Erre csupán 17 évet kellett várnom.

De mit csináltam addig?

Egyrészt kijártam a közgazdasági szakközépiskolát Békéscsabán. Külkereskedelmi és pénzügyi ügyintéző lettem. Szegeden vállalkozó menedzser mérnök, mérnök tanár diplomákat szereztem. Ezután a 3 évig tanítottam többek között logisztikát, szállítmányozást, statisztikát, pénzügyet.

Amikor már a tanítás nem volt annyira vonzó Veszprémbe költöztem és 6 évig egy természetgyógyász és masszázs központ menedzselésével foglalkoztam. A beszerzésektől kezdve, az árazáson át, a munkatársak szervezéséig mindennel foglalkoztam. Volt, hogy rendezvényt szerveztem, vagy épp szolgáltatást fejlesztettem, de a marketing is az én kezemben volt.

Már javában benne voltam ebben a munkában, amikor 2012-ben találkoztam az üzleti modellezéssel. Ekkor már a körülöttem lévő vállalkozóknak igyekeztem tudásommal, tapasztalataimmal segíteni, hogy felfuttassák a vállalkozásukat. 

Az üzleti modellezés volt az, amiben összeállt a két szenvedélyem. A legózás és a vállalkozás. 

Itt érkezett el a döntés, hogy saját vállalkozást indítsak és hivatalosan is a vállalkozások segítésével foglalkozzak.
2013 év végén meg is alapítottam a saját vállalkozásomat és azóta csak ezzel foglalkozom.

2018-ban indult útjár a Segítség, vállalkozó lettem! közösség, melyben elsősorban a kezdő vállalkozókat, induló vállalkozásokat segítem tudásommal, tapasztalatommal, meglátásaimmal.

Jelenleg Budapesten élek feleségemmel. Imádok sportolni, olvasni, gondolkodni, sorozatokat nézni.

Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is megismerhetlek egy rendezvényen vagy személyes konzultáció során.

Üdvözlettel,

Sánta Csaba

Sánta Csaba
vállalkozásfejlesztő,
tanácsadó, tréner