fbpx

A halogatás legyőzése. Ismerd meg az 1. lépést!

halogatás

Profi halogató vagy? Rólad mintázhatnák a halogatás szobrát? Eleged van ebből és le akarod győzni a halogatást? Éppen elég nehéz feladat vállalkozni anélkül is, hogy közben önmagaddal is harcolnod kelljen. Hadd segítsek!Ugyanis a halogatás legyőzése kardinális kérdés a sikereid tekintetében. Te is könnyen búcsút inthetsz ennek a rossz szokásnak néhány egyszerű lépés, módszer bevezetésével Nézzük meg, mi a legelső lépés.

Mit szólnál hozzá, ha néhány nap múlva kiszabadulnál a halogatás béklyójából?
Mit is jelentene ez?

Most egy percre képzeld el, amint

  • időben elkészülsz a feladataiddal
  • kevesebb stressz és feszültség van az életedben
  • büszkeség és produktivitás jellemez
  • elégedettek az ügyfeleid és a munkatársaid
  • jobb eredményeid és több pénzed van
  • a feladatlistád pedig csak nagyítód alatt látszódik 🙂

Lehetséges ez? Szerintem igen. Én hiszek abban, hogy a halogatás átfordítható produktivitássá.

Az elmúlt 8 évben nagyon sok dolgot megvalósítottam. Volt olyan ötletem, ami 24 órán belül már kész sales oldallal, folyamattal bírt és pénzt is termelt nekem. Most is egyszerre fut 2 mentor programom, az SVL Klub és folyamatosan valamilyen képzés vagy rendezvény van az SVL háza táján.

Ez annak köszönhető, hogy a halogatás helyett cselekszem és figyelek a produktivitásomra.

Most nézzük meg, hogy te mit tehetsz a halogatással szemben!

1. lépés – Az okok feltárása

Hadd tegyek fel neked egy egyszerű kérdést: tudod-e, hogy miért halogatsz? Sajnos a többségnek fogalma sincs arról, hogy mi áll a halogatásának a hátterében. Pedig ennek hiányában a megoldást, a gyógyszert sem lehet megfelelően meghatározni.

Mint minden nagy változás a halogatás legyőzése is az első lépéssel indul. Ez nem más, hogy megértsd, miért halogatsz. A halogatás mögött konkrét okok húzódnak meg. Neked pedig az a feladatod, hogy odafigyelj magadra. Figyeld meg, hogy mi miatt futamodsz meg a feladatoktól.

A három leggyakoribb ok

A) FÉLELEM
A halogatás mögött sokszor a félelem áll. Ilyenkor az elme azt mondja, hogy úgy tudod legkönnyebben elkerülni a félelmet, ha egyszerűen nem teszel semmit. Vagyis halogass. Lehet, hogy téged is ez akadályoz meg a feladataid elvégzésében?

B) MAXIMALIZÁLÁS
A halogatás és a maximalizmus kéz a kézben jár. Egy komplex feladatot jól akarsz megoldani. Hogy elkerüld a fájdalmat. És… maximalizáld a belőle származó sikert, örömet, boldogságot. Csakhogy ez szintén ahhoz vezet, hogy soha nem mondod ki, hogy készen vagy.

C) MOTIVÁCIÓ HIÁNYA
Ha nem látod, hogy az adott dolgot miért kell megtenned. Ha nem látod az eredményét, a hatását vagy a következményét, akkor nehezen fogsz vele foglalkozni.
Ha küzdesz a motivációval, akkor kérdezd meg magadtól, hogy miért.
Ilyenkor az alábbi lehetőségeid vannak:

  • Delegálod a feladatot
  • Törlöd a feladatot
  • Változtatsz a felfogásodon a feladattal kapcsolatban, hogy az egy nagyobb (és izgalmasabb) elképzelés részévé váljon.
  • Szervezd át a feladatot, hogy könnyebbé váljon, és/vagy
  • Csak kezdd el

Így végezd el az első feladatot

Tölts időt azzal, hogy azonosítod a halogatás mögött meghúzódó összes okot. Általában nem egy ilyen tényező van a háttérben. Akár variálhatod is őket. Ami viszont rettentően FONTOS! Legyél őszinte önmagadhoz.

Ha kell kérj segítséget, beszélgess a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal, a környezeteddel. Használj egy jegyzetfüzetet, vagy a telefonodat arra, hogy rögzítsd, miért nem megy a munka.

És nyugi, nem kell idegeskedni, nem kell bántani magadat. Valahogy, valamiért rögzült ez a viselkedés nálad. De most még az út elején vagy, hogy ezen változtass. És ezzel az első lépéssel már el is indítottad a változást.

Ugyanis, ha nem ismered a helyzetet és a kiinduló állapotot, akkor nem tudsz rajta változtatni. Ha nem vagy tudatos a halogatásoddal kapcsolatban, akkor képtelen vagy tenni ellene.

Ismerd meg a további lépéseket

Nem titok, hogy a halogatás legyőzése sokkal inkább kitartást, mintsem bonyolult technikákat igényelnek. Mégis mit lehet még tenni, hogy produktívabb legyél és magad mögött tudd hagyni a halogatást?

Van egy 9 lépésből álló feladatsor, amit elvégezve le tudod győzni a halogatást!

Ismerd meg a folytatást! Ne halogass! Kattints ide most! 🙂

Összefoglalás

A halogatás egy nagyon gyakori akadály a vállalkozók életében. Ezzel valamit kezdeni kell, különben az álmok soha nem válnak valóra. Állandóan rohanni és mindig tüzet oltani nem lehet. És nem is egészséges. El kell kezdeni tudatosan változtatni a működésen.

Ennek az első lépését ismerhetted meg ebben a bejegyzésben. Oda kell figyelned az okokra. Mi az, ami igazából visszatart a cselekvéstől? Mi az, ami a halogatásod hátterében van? Ha ezt tudatosítod, máris elindítottad a változást. Hiszen, ha nem tudjuk az okokat, hogyan találnánk meg rá a megoldásokat? Nem igaz?

De javaslom, hogy ne állj itt meg, hanem ismerd meg a további 9 lépést is!