fbpx

3 módszer, ami segít, hogy jobb eredményeid legyenek 2021-ben

Rendben 2020

Vajon mi garantálja neked azt, hogy a 2021-es éved jobban fog sikerülni? Több tudás? Többet dolgozol? Jobban odateszed magadat? Sok rutinos vállalkozó és a kezdő vállalkozók többsége azt hiszi, hogy magasabb szaktudással, jobb szakemberként, majd automatikusan jönnek az ügyfelek és a sikerek. Folyamatosan fejlesztik magukat szakmailag, de mindezzel csak azt érik el, hogy rengeteg időt veszítenek és sok pénzt költenek el rá, pedig valójában ez az üzleti sikerekhez csupán szükséges, de nem elégséges.

Tanulás

Akkor leszel sikeres, ha minél több szakmai tudásod van? Vajon tényleg ez kell ahhoz, hogy jövőre jobb eredményeid legyenek?

Erre a fenti kérdésre határozottan NEM a válasz. Legalábbis ebben a formában ez nem igaz.

Hogy miért? Mert egy vállalkozói lét nem csak a szakmai ismeretekből áll. Szorosan hozzá kapcsolódik még az üzleti gondolkodásmód és nagyban meghatározza a vállalkozó emberi oldala is.

Ezért a következő állítás a helyes:

Sikeres vállalkozó akkor leszel, ha odafigyelsz magadra, az üzleti gondolkodásmódodra és a szakmai ismereteidre egyaránt. Ha igazán sikeres szeretnél lenni, mindhárom területen egyformán fejlődnöd kell.

Olvass könyveket!

Ehhez kiváló eszközök és lehetőségek vannak. Megteheted, hogy könyvet olvasol. Rengeteg könyvet. Egyedül, magadban, a saját tempódban. Senki nem sürget, senki nem zavar. Még viszonylag olcsó is ez a megoldás. De! Gondolj csak bele!

 • Hány könyv áll a polcodon arra várva, hogy elolvasd? 
 • Hány szakmai cikket olvastál és jegyzettel találkoztál csak az utóbbi egy hónapban? 
 • És mire emlékszel belőlük? 
 • Mit gondolsz hány százaléka marad meg az ember fejében általában abból, amit olvas? 

Körülbelül 10%-ot jegyzünk meg az olvasottakból. Szerinted egy ilyen lassan megszerzett, 10%-osan megjegyzett (de ez még közel sem elsajátított) információhalmaz mennyire hatékony a fejedben? Mennyire segíti a vállalkozásod előremenetelét? 

Valóban nagyon fontos az olvasás és ez a minimum, amit megteszel a vállalkozásodért, de valljuk be, nem ez a leghatékonyabb megoldás arra, hogy jövőre jobb eredményeid legyenek.

Tanácsadó

Kérj segítséget tanácsadótól!

Egy másik megoldás lehet, hogy tanácsadóhoz mész. Ez általában nem olcsó mulatság, ráadásul nagyon meghatározó tényező a tanácsadó stílusa, egyénisége. Ez a módszer, már akár hatékonynak is nevezhető. A könyvhöz képest mindenképpen. Mert lehet interakció, párbeszéd, visszajelzés, de mégiscsak elméletről van szó. Leggyakrabban csak fejben oldódnak meg a problémák, de ezt még meg is kell valósítani. Egyedül, magányosan, a tanácsadótól távol. Akinek a hatósugara, a lelkesítő ereje a találkozástól számított idő múlásával rohamosan csökken. És ki tudja, meddig tart benned a lelkesedés? Kitartasz-e a végig? Vagy az is lehet, hogy még idő előtt abbahagyod?

Olvass tovább, mert most jön a leghatékonyabb megoldás!

Workshop

Menj el workshopra!

A harmadik megoldás, ami a leghatékonyabb mind közül, a gyakorlati tréning vagy workshop, ahol:

 • új ismereteket tanulsz, mint egy könyvből
 • rendszerezett formában, mint egy előadáson vagy tanácsadáson
 • világos és egyértelmű a tartalma, ráadásul ha valamit mégsem értesz, azonnal meg tudod kérdezni
 • új kapcsolatokra tudsz szert tenni általa, a könyv magányos dolog és a tanácsadónál is egyszerre egy ügyfél van
 • kipróbált tapasztalatokról szól, amiket te is azonnal a gyakorlatba átültetsz
 • azonnal használható tudást ad, ha jó a workshop az elméletet mellett a gyakorlatban is elkészítesz valamit
 • nem csak tanulsz, hanem gyakorolsz is és valamilyen kész végeredményt hozol el onnan

Miért gondolom, hogy ez a legjobb megoldás?

Egy workshopon akkor és ott, a saját cégedre, vállalkozásodra fókuszálsz. Te fókuszálsz miközben és egy mankót kapsz a kezedbe, ami által sikerül választ találnod az aktuális kérdéseidre. Azáltal, hogy te dolgozol – gyakorlatban és nem elméletben -, rögzülnek benned a lépések, a megoldások. Olyan fajta rendezett szemléletmódot sajátíthatsz el ez által, ami nem csak a vállalkozói, de a magánéletedre is pozitív hatással lesz. Ez a fajta gondolkodás segít egyenesben tartani, akkor is, amikor úgy érzed, hogy most aztán tényleg “minden összejött”. Amikor teljesen összemosódnak a hétköznapok, segít újra rendet tenni és kitisztítani a látásodat.

Tehát mi a legjobb megoldás arra, hogy jobb eredményeid legyenek jövőre?

Nem az, hogy könyveket olvasol, vagy igénybe veszel egy tanácsadót, hanem az, ha egy workshop keretein belül elkészíted a 2021-es tervedet.

Ehhez nyújt neked segítséget az Üzleti Évtervező Workshop, ahol több, mint 10 év vállalkozói tapasztalatát kapod meg 2 nap alatt: stratégiai tervezésről, időgazdálkodásról, célkitűzésről, tervezésről és megvalósításról, érintve a marketinget és a pénzügyeket is.

Mi is pontosan ez az Üzleti Évtervező?
A következő videóban elmondom:

Ezt kapod Az Üzlet Évtervezőn

 • megismered a stratégiai tervezés elméletét, hogy ne csak halat kapj, hanem megtanulj horgászni
 • összeállítod a vállalkozásod hosszútávú célrendszerét, ami azért fontos, mert a nagy eredmények csak akkor születnek, ha tartósan egy irányba halad a vállalkozásod
 • saját munkafüzetedben elkészíted a vállalkozásod 2021-es taktikai tervét, vagyis kész, kidolgozott, lebontott éves utat raksz össze a vállalkozásodnak, így nem kell improvizálnod vagy a véletlenre bíznod a sikert
 • meghallgatsz 3 vendégelőadót, akik tovább mélyítik a tervezéssel kapcsolatos ismereteidet
 • rengeteg új vállalkozót fogsz megismerni, mert egyedül sosem lehetünk sikeresek és a fejlődés záloga a stratégiai együttműködés
 • megkapod a 2 nap teljes prezentációját, hogy a lényegre tudj figyelni és ne a prezentáció kivetítőről való másolásával töltsd az idődet
 • egy Üzleti Motivációs Fókusz Naptár büszke tulajdonosává válsz, ami segít egész évben a terved nyomonkövetésében

Te is jobb eredményeket akarsz jövőre? Te is nyertes akarsz lenni? 

Akkor itt az ideje, hogy regisztrálj, mert október 31-ig  még kedvezményesen juthatsz hozzá a jegyedhez:

Üzleti Évtervező Workshop

“A siker tervezett munka eredménye!” – mondja Brian Tracy. Kíváncsi vagy arra, hogy a siker mellett még milyen előnyei van annak, ha tervezel? Vagy gondolkodtál már azon, hogy mi lehet az oka annak, egyfolytában tréningekre jársz, az eredményeid mégsem tükrözik ezek hatékonyságát?

Tarts velem legközelebb is, mert a következő cikkem pont ezekről fog szólni.

HA TETSZETT EZ A POSZT

Oszd meg másokkal a Facebook-on, Twitter-en, LinkedIn-en vagy bármilyen más közösségi felületeten, hogy mások is el tudják olvasni!
Köszi a segítségedet!