fbpx

Vallomások a tervezésről – 3. vallomás

A terveket néha átírjuk

A tervezésről sok gondolata van az embereknek. Fontosnak tartom, hogy tiszta kép alakuljon ki erről a vállalkozói feladatról, és mint mindennek, a tervezésnek is vannak „árnyoldalai”. Olyan aspektusai, amiről nem szívesen beszélnek az emberek.

Ebben a 4 részes kis sorozatban tisztázni fogok négy fontos témát.

3. vallomás: A terveket néha átírjuk

Az első vallomásban megosztottam veled, hogy sok esetben nem úgy valósulnak meg a tervek, mint ahogy a papíron vannak, de ez nem is baj, mert igazából a tervezés fontosabb, mint maga a terv. A második vallomásban elmondtam azt is, hogy nem a terv a lényeg, hanem a cél elérése, amihez egy szuperjó segítő eszköz a terv.

És igen, bevallom, ha úgy van, akár át is írjuk, továbbfejlesztjük a terveinket. Hiszen menet közben jöhetnek újabb információk, változások, fordulatok, lehetőségek. Ha egy évvégi célt már márciusban el tudunk érni, és ez a vállalkozásra jó hatással van, akkor miért halogatnánk évvégéig ezt az eredményt?És persze van fordítva is, hogy ha a dolgok rosszabbra fordulnak, akkor ahhoz kell igazítani.

De ha nincs terved, azt nem tudod felhasználni a céljaid megvalósításához. A tervet használni és igazítani kell a helyzeteinkhez. Ezáltal javítjuk az eredményeinket.

Egy valamit azonban folyamatosan fókuszban kell tartanunk. Ez pedig a célunk. Ezért készítünk tervet is, hogy azt elérjük. A célhoz ragaszkodj mint egy féltve őrzött kincshez és ne ereszd, bármennyire is úgy tűnik, hogy lehetetlen elérni.

Egy rossz oldalt még át lehet szerkeszteni, hogy jó legyen – egy üreset viszont nem.

Jodi Picoult
amerikai írónő

Érd el a céljaidat könnyebben!
Jelentkezz az Üzleti Évtervező Workshopra!

Ha tudatosan akarsz tervezni, akkor ahhoz itt fogsz kapni segítséget!

Az utolsó vallomásban arról fogok írni, hogy miért írjuk át néha a terveket.

Olvasd el azt is!


Maradjunk kapcsolatban, iratkozz fel az SVL hírlevél listára.