fbpx

Vallomások a tervezésről – 1. vallomás

Vallomások a tervezésről 1. vallomás

A tervezésről sok gondolata van az embereknek. Fontosnak tartom, hogy tiszta kép alakuljon ki erről a vállalkozói feladatról, és mint mindennek, a tervezésnek is vannak „árnyoldalai”. Olyan aspektusai, amiről nem szívesen beszélnek az emberek.

Ebben a 4 részes kis sorozatban tisztázni fogok négy fontos témát.

1. vallomás: A tervek nem mindig úgy valósulnak meg

Be kell valljam, hogy a tervek nem mindig úgy valósulnak meg, mint ahogy mi elgondoltuk őket.
Nem biztos, hogy annyi terméket adsz el, nem biztos, hogy napra pontosan akkor tudod felvenni az új alkalmazottat, vagy akkora profitot ér el a vállalkozás, mint ahogyan te azt a terv készítése során elgondoltad.

A tapasztalatom azt mutatja, hogy már maga a tervezés, mint tevékenység, olyan változásokat indít be a vállalkozó gondolkodásában, a szemléletmódjában, a hozzáállásában, aminek hatására másképpen foglalkozik a vállalkozásával.

Sokkal tudatosabb, fegyelmezettebb és kontrolláltabb lesz a viselkedése és ezáltal a vállalkozása is, ha egyszer időt szánt rá, és egy hosszabb időtáv lépéseit átgondolta. 

Szerintem már ezért megéri tervezni.

„Kevés, hogy önmagában csak álmaink legyenek, ha nincs jövőképünk, ha nem tűzünk ki konkrét köztes állomásokat, és ha nem tervezzük meg az odavezető utat, akkor csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutunk el a célig. Tervezés nélkül nem jutnánk el sehova.”

Kemény Dénes
háromszoros olimpiai bajnok vizilabda edző

Ha tudatosan akarsz tervezni, akkor ahhoz itt fogsz kapni segítséget:

Üzleti Évtervező Workshop – minden év novemberében

A következő vallomásban arról fogok írni, hogy miért nem a terv a lényeg.

Olvasd el azt is!


Maradjunk kapcsolatban, iratkozz fel az SVL hírlevél listára.