fbpx

ūüĆ∑ √öK1 – Barbi t√∂rt√©nete

Barbi története

Ezzel a poszttal indul az Új Kezdet РTavaszi Vállalkozás Indító Minikurzus.
Az elsŇĎ r√©szben egy r√∂vid esettanulm√°nyban Judik Barbi, a JB Designer Studio. tulajdonos√°nak t√∂rt√©net√©vel ismerkedhettek meg. Javaslom az elolvas√°s√°t minden olyan leendŇĎ vagy friss v√°llalkoz√≥nak, aki szeretne r√∂vid idŇĎ alatt eredm√©nyes v√°llalkoz√°st √©p√≠teni. Hiszen a v√°llalkoz√°s ind√≠t√°s√°hoz, felfuttat√°s√°hoz √≥ri√°si hitre van sz√ľks√©g.

Megkértem Barbit foglalja össze a saját szavaival, hogy érte el a sikereit:

„2022 √°prilis√°ban a legnagyobb probl√©m√°m az volt, hogy nem voltak rendszeres munk√°im, √ľgyfeleim, se egy j√≥l √°tgondolt strukt√ļra a v√°llalkoz√°somban. Csak √ľltem √©s v√°rtam, tettek √©s tervek n√©lk√ľl, hogy j√∂jjenek a munk√°k. De persze, nem nagyon j√∂ttek.

Kudarcnak √©ltem meg a szakmai utamat, √ļgy √©reztem velem van a baj, mert nem aj√°nl tov√°bb sok √ľgyfelem. Azt gondoltam, hogy a sikeres v√°llalkoz√°s csak szerencse k√©rd√©se. Let√∂rt voltam, tan√°cstalan √©s motiv√°latlan, √©s b√°r a sz√≠vemben nagyon erŇĎsen √©gett a v√°gy, hogy ezt szeretn√©m csin√°lni, m√©gis bizonytalan voltam, hogy ez az √©n utam-e.

Üdvözöllek Csaba vagyok!

Az√©rt dolgozom, hogy a nagy √°lmokkal rendelkezŇĎ kisv√°llalkoz√≥k olyan k√∂nnyen tudj√°k megval√≥s√≠tani az √ľzleti c√©ljaikat, mint amilyen k√∂nnyen meg√°lmodt√°k azokat.

2014 √≥ta tan√°csad√°ssal, tr√©ningekkel, mentorprogramokkal seg√≠tem a hozz√°d hasonl√≥ fejlŇĎdni v√°gy√≥ v√°llalkoz√≥kat.

Folyamatosan a tanácstalanság, elkeseredés, bizonytalanság, önbizalomhiány, tehetetlenség kavargott bennem.

Szeretem volna felépíteni egy olyan rendszert, amiben van folyamatos fix bevételem, rendszeresen vannak projektjeim, és a keresetem többszöröse annak, amit eddig csak elképzelni tudtam.

B√°r k√©rtem az √ľgyfeleket, hogy aj√°nljanak tov√°bb, h√°tha ez majd seg√≠t. De ez nem nagyon j√°rt sikerrel. T√∂bb √∂tletem nem is volt, hogy mit tehetn√©k m√©g.

Eg√©sz egyszerŇĪen nem volt tud√°som az eg√©szrŇĎl. Nem ismertem azokat a l√©p√©seket, amik egy v√°llalkoz√°s beind√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©gesek. Azt sem tudtam, hogy a v√°llalkoz√°s l√©p√©sekbŇĎl √©s tettekbŇĎl √°ll. Valamint arr√≥l is hi√°nyos volt a tud√°som, hogy rengeteg szakter√ľletet kell/kellene ismernem ahhoz, hogy sikeres legyen a v√°llalkoz√°som.

Az iskol√°ban (Szimult√°n MŇĪv√©szeti Iskola), ahol akkor oktattam, az egyik koll√©ga tan√°rnŇĎ elind√≠totta a saj√°t k√©pz√©seit iskol√°n k√≠v√ľl, √©s √≠gy l√°thattam, ahogy elindul a v√°llalkoz√°sa. Megk√©rdeztem, hogyan csin√°lta, √©s Csab√°t aj√°nlotta meleg sz√≠vvel.

Csaba megmutatta l√©p√©srŇĎl-l√©p√©sre, mi sz√ľks√©ges ahhoz, hogy el√©rjem, amit szeretn√©k. Rengeteget tanultam tŇĎle, √©s ami a leghasznosabb volt, hogy ezeket konkr√©t feladatokon √©s gyakorlatokon kereszt√ľl tett√ľk.

A v√°llalkoz√°som robban√°sszerŇĪen n√∂veked√©snek indult.

Tavaly ny√°ron elk√©sz√ľlt a weboldalam: www.jbdesignerstudio.com, amit √©n magam k√©sz√≠tettem √©s terveztem. Valamint ezzel p√°rhuzamosan elindult az Insta √©s Facebook fel√ľletem is, (jb_designerstudio) ahol egy √©v alatt t√∂bb, mint 2000 k√∂vetŇĎt gyŇĪjt√∂ttem.

Elind√≠tottam tavaly szeptemberben a saj√°t k√©pz√©semet, ami telth√°zas lett √©s az√≥ta m√°r a 4. csoportot viszem. Emellett rendszeresen j√∂nnek projektek, amiket m√°r 2 koll√©g√°val terveztetek idŇĎhi√°ny miatt, √©s minden h√≥napban tartok workshopokat is k√ľl√∂nb√∂zŇĎ lakberendezŇĎ t√©mak√∂r√∂kben.

Id√©n janu√°rban elindult a Fb csoportom is, ahol m√°r 25 lakberendezŇĎ gyŇĪlt √∂ssze, folyamatosan seg√≠tve √©s inspir√°lva egym√°st.

El√©gedett, sŇĎt boldog vagyok.

El√©rtem, amit szerettem volna. Mertem nagyot √°lmodni, √©s folyamatosan tenni √©rte. M√©g felfoghatatlan sz√°momra, hogy amit szeretn√©k, az megval√≥s√≠that√≥. √Čs azt √°lmaimban sem gondoltam volna, hogy ezt kevesebb, mint egy √©v alatt fogom el√©rni Csaba seg√≠ts√©g√©vel.

Ma m√°r rengeteg munk√°m van, √©s nehezen gyŇĎz√∂m menedzselni ŇĎket.

Sokat dolgozom, de k√∂zben sok embernek is seg√≠tek, arr√≥l nem besz√©lve, hogy mennyire megnyugtat√≥ a p√©nz√ľgyi biztons√°g, amit a sok munka ny√ļjt. √Čpp egy szintv√°lt√°s elŇĎtt √°llok. Irodanyit√°s, √ļj koll√©g√°k, t√°rstervezŇĎk, √©s m√©g t√∂bb megrendel√©s teljes√≠t√©se a c√©l.

K√∂sz√∂n√∂m Csaba a sok seg√≠ts√©get! Egy √©leten √°t h√°l√°s leszek neked √©s a programjaid√©rt! Soha ne hagyd abba, amit csin√°lsz, mert ez remek lehetŇĎs√©g mindenkinek, aki el van akadva.

Szép napot,
Barbi”

Rem√©lem ezek a sorok neked is hitet adtak ahhoz, hogy te is meg tudod csin√°lni √©s el tudod √©rni az √ľzleti sikereidet.

Figyelj a csapd√°ra

Azonban van egy csapda, amire szeretn√©m felh√≠vni a figyelmedet. Amibe sajnos a legt√∂bb kezdŇĎ v√°llalkoz√≥ beles√©t√°l. Ez a csapda az okoz√≥ja annak, hogy te √ļgy √©rzed, hogy egyre jobban √©s jobban csin√°lod azt, amivel a v√°llalkoz√°sod foglalkozik, m√©gis elmaradnak az √ľzleti sikerek. Nem nŇĎ a bev√©tel, nem nŇĎ az √ľgyfelek sz√°ma, nem j√∂nnek vissza a v√°s√°rl√≥k, √°lland√≥an rohansz stb.

Ha szeretn√©d tudni, mi ez a legfŇĎbb csapda, akkor tarts velem a 2. r√©szben is!

UŐĀK2 - Csapda a vaŐĀllalkozoŐĀknak - blog cover