fbpx

🌷 ÚK1 – Barbi története

Barbi története

Ezzel a poszttal indul az Új Kezdet – Tavaszi Vállalkozás Indító Minikurzus.
Az első részben egy rövid esettanulmányban Judik Barbi, a JB Designer Studio. tulajdonosának történetével ismerkedhettek meg. Javaslom az elolvasását minden olyan leendő vagy friss vállalkozónak, aki szeretne rövid idő alatt eredményes vállalkozást építeni. Hiszen a vállalkozás indításához, felfuttatásához óriási hitre van szükség.

Megkértem Barbit foglalja össze a saját szavaival, hogy érte el a sikereit:

„2022 áprilisában a legnagyobb problémám az volt, hogy nem voltak rendszeres munkáim, ügyfeleim, se egy jól átgondolt struktúra a vállalkozásomban. Csak ültem és vártam, tettek és tervek nélkül, hogy jöjjenek a munkák. De persze, nem nagyon jöttek.

Kudarcnak éltem meg a szakmai utamat, úgy éreztem velem van a baj, mert nem ajánl tovább sok ügyfelem. Azt gondoltam, hogy a sikeres vállalkozás csak szerencse kérdése. Letört voltam, tanácstalan és motiválatlan, és bár a szívemben nagyon erősen égett a vágy, hogy ezt szeretném csinálni, mégis bizonytalan voltam, hogy ez az én utam-e.

Üdvözöllek Csaba vagyok!

Azért dolgozom, hogy a nagy álmokkal rendelkező kisvállalkozók olyan könnyen tudják megvalósítani az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

2014 óta tanácsadással, tréningekkel, mentorprogramokkal segítem a hozzád hasonló fejlődni vágyó vállalkozókat.

Folyamatosan a tanácstalanság, elkeseredés, bizonytalanság, önbizalomhiány, tehetetlenség kavargott bennem.

Szeretem volna felépíteni egy olyan rendszert, amiben van folyamatos fix bevételem, rendszeresen vannak projektjeim, és a keresetem többszöröse annak, amit eddig csak elképzelni tudtam.

Bár kértem az ügyfeleket, hogy ajánljanak tovább, hátha ez majd segít. De ez nem nagyon járt sikerrel. Több ötletem nem is volt, hogy mit tehetnék még.

Egész egyszerűen nem volt tudásom az egészről. Nem ismertem azokat a lépéseket, amik egy vállalkozás beindításához szükségesek. Azt sem tudtam, hogy a vállalkozás lépésekből és tettekből áll. Valamint arról is hiányos volt a tudásom, hogy rengeteg szakterületet kell/kellene ismernem ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozásom.

Az iskolában (Szimultán Művészeti Iskola), ahol akkor oktattam, az egyik kolléga tanárnő elindította a saját képzéseit iskolán kívül, és így láthattam, ahogy elindul a vállalkozása. Megkérdeztem, hogyan csinálta, és Csabát ajánlotta meleg szívvel.

Csaba megmutatta lépésről-lépésre, mi szükséges ahhoz, hogy elérjem, amit szeretnék. Rengeteget tanultam tőle, és ami a leghasznosabb volt, hogy ezeket konkrét feladatokon és gyakorlatokon keresztül tettük.

A vállalkozásom robbanásszerűen növekedésnek indult.

Tavaly nyáron elkészült a weboldalam: www.jbdesignerstudio.com, amit én magam készítettem és terveztem. Valamint ezzel párhuzamosan elindult az Insta és Facebook felületem is, (jb_designerstudio) ahol egy év alatt több, mint 2000 követőt gyűjtöttem.

Elindítottam tavaly szeptemberben a saját képzésemet, ami teltházas lett és azóta már a 4. csoportot viszem. Emellett rendszeresen jönnek projektek, amiket már 2 kollégával terveztetek időhiány miatt, és minden hónapban tartok workshopokat is különböző lakberendező témakörökben.

Idén januárban elindult a Fb csoportom is, ahol már 25 lakberendező gyűlt össze, folyamatosan segítve és inspirálva egymást.

Elégedett, sőt boldog vagyok.

Elértem, amit szerettem volna. Mertem nagyot álmodni, és folyamatosan tenni érte. Még felfoghatatlan számomra, hogy amit szeretnék, az megvalósítható. És azt álmaimban sem gondoltam volna, hogy ezt kevesebb, mint egy év alatt fogom elérni Csaba segítségével.

Ma már rengeteg munkám van, és nehezen győzöm menedzselni őket.

Sokat dolgozom, de közben sok embernek is segítek, arról nem beszélve, hogy mennyire megnyugtató a pénzügyi biztonság, amit a sok munka nyújt. Épp egy szintváltás előtt állok. Irodanyitás, új kollégák, társtervezők, és még több megrendelés teljesítése a cél.

Köszönöm Csaba a sok segítséget! Egy életen át hálás leszek neked és a programjaidért! Soha ne hagyd abba, amit csinálsz, mert ez remek lehetőség mindenkinek, aki el van akadva.

Szép napot,
Barbi”

Remélem ezek a sorok neked is hitet adtak ahhoz, hogy te is meg tudod csinálni és el tudod érni az üzleti sikereidet.

Figyelj a csapdára

Azonban van egy csapda, amire szeretném felhívni a figyelmedet. Amibe sajnos a legtöbb kezdő vállalkozó belesétál. Ez a csapda az okozója annak, hogy te úgy érzed, hogy egyre jobban és jobban csinálod azt, amivel a vállalkozásod foglalkozik, mégis elmaradnak az üzleti sikerek. Nem nő a bevétel, nem nő az ügyfelek száma, nem jönnek vissza a vásárlók, állandóan rohansz stb.

Ha szeretnéd tudni, mi ez a legfőbb csapda, akkor tarts velem a 2. részben is!

ÚK2 - Csapda a vállalkozóknak - blog cover