fbpx

Támogatói kör vállalkozóként – Hogyan?

támogatói kör

Kiemelkedő sikereket sosem fogsz egyedül elérni. Ezért nagyon nem mindegy, hogy kik azok, akik körülvesznek. A támogatói kör olyan emberekből álló általunk összeállított saját közösségünk, akik biztosítják számunkra azt, hogy a céljaink eléréséhez kellő lendülettel, energiával, hittel, fókusszal kitartással legyünk.

A kezdő és a haladó vállalkozók is nagyon sokszor egyedül maradnak a nehézségeikkel, a problémáikkal, az elakadásaikkal, a kérdéseikkel. Ami nem biztos, hogy elsőre úgy tűnik, hogy ez olyan nagy probléma lenne egy vállalkozás életében. De amikor egy adott kérdésben nem dönt a vállalkozó, hezitál, kivár, vagy nem megfelelő hittel, akarattal, lendülettel, megy neki, akkor ez igenis számít. Ez az egy-két-három hónap, félév, akár egy évnyi gondolkodás, bizonytalanság igenis befolyásolja a vállalkozásának a sikerességét, az eredményességét.

Kikkel vesszük körül magunkat?

Ha végiggondoljuk, hogy milyen emberekkel töltjük a vállalkozói életünket, akkor rájövünk arra, hogy nagyon nem mindegy, kik ők. Olyanokkal, akik támogatnak minket a vállalkozásban. Vagy olyanokkal töltjük az időnket, akik hátráltatnak, lebeszélnek, kétségeket ébresztenek bennünk. Mert ekkor maga a vállalkozói élet is küzdelmes.

Azt mondják, hogy ez neked nem fog sikerülni, ez lehetetlen, ez hülyeség ezt ne csináld, ilyet mi nem szoktunk, ez túl kockázatos stb. Ha egyszer-kétszer hallunk ilyet, az emberről alapvetően le tud peregni. De ha ezt akár napi szinten elhangzik, akkor az ember nagyon küzdelmes életet tud élni vállalkozóként.

A vállalkozásunk a mi bolygónk

A vállalkozásunk, úgy egyébként az életünk is, az olyan, mint egy bolygó. És ezen a bolygón, mi döntjük el, hogy milyen szabályok legyenek, hogy milyen emberek legyenek rajta. Ezt mi határozhatjuk meg.

Ez alapján a támogatói kört is mi határozhatjuk meg. A támogatói kör olyan emberekből álló általunk összeállított saját közösségünk, akik biztosítják számunkra azt, hogy a céljaink eléréséhez kellő lendülettel, energiával, hittel, fókusszal kitartással legyünk.

Kell-e ez a támogatói kör mindenkinek?

Én azt gondolom, hogy igen. Az, hogy milyen mértékben, az már eltérő lehet.

Vannak, akik nagyon jó lelki beállítottsággal bírnak és ezért könnyen tudnak csak a fejükben úgy meglenni, hogy megyek, csinálom, lepereg rólam. Egész sokáig tudok rezisztens lenni ezzel szemben.

Míg vannak azok, akik viszont nagyon érzékenyek. Lehet, hogy még belül is bizonytalanok, és ezért, hogy ha hall egy kétkedő megjegyzést, máris elbizonytalanodik és energiát veszít. Megáll, egyhelyben topog, vagy harcol a környezetével, akkor ez azt szüli, hogy magára a produktumra, az eredményre, nincs annyi energiája. Elfogy az energia. Elfogy a hit.

Ha nincs támogatói kör

Ha nincs ez a támogató közeg, akkor elég hamar el tud jutni odáig a vállalkozó, vagy sűrűn el tud jutni odáig a vállalkozó, hogy én ezt nem bírom tovább inkább feladom.

Sajnos sok olyan jó dolog, nem születik meg a világban, vagy nem tud terjedni a világban, hanem pont amiatt van, hogy ez a támogató közeg hiányzik. Ez olyan, mint az éltető táptalaj egy magnak. Oké, hogy elvetettük, de hogy ha ez salakra, vagy kavicsra hullik, akkor abból nem lesz semmi. Sajnos ugyanilyen fontos a vállalkozói életben az, hogy ahhoz, hogy mi tudjunk növekedni, fejlődni, ahhoz ez a támogató közeg ez a táptalaj, amiből tudunk szívni, lendületet, energiát, motivációt, az ott legyen körülöttünk.

A további részletekért nézd meg a teljes videót!

Nézd vissza teljes adást a Segítség, vállalkozó lettem! Facebook csoportban ezen a linken:
https://www.facebook.com/groups/segitsegvallalkozolettem/posts/892823261308270