fbpx

Miért hallgass az Üzleti Évtervező Workshop vezetőjére?

Sánta Csaba

Kívülről úgy tűnik, mintha nagyon egyszerű lenne egy vállalkozást működtetni. Ráadásul, szinte nem is kell dolgozni, és csak dől a pénz. Pedig ez nem ilyen egyszerű. És erre a legtöbben utólag jönnek rá rá, amikor minden megtakarított pénzüket a vállalkozásukba ölték és ráadásul a munkájukat is feladták. Ennek elkerülésére szolgál a tervezés. De hogyan kell terveznie egy kisvállalkozónak? Ezt tanulják meg az Üzleti Évtervező Workshop résztvevői. Ki áll a program mögött? Honnan indult? Hogyan jutott el odáig, hogy vállalkozókat tanítson tervezni? Ismerd meg a program kitalálóját és vezetőjét ebből a bejegyzésből!

Hogyan kezdtem?

Közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem 2000-ben. Utána pedig vállalkozó menedzser mérnök és mérnök tanár diplomákat szereztem. Tehát az iskolai képzésem felét az üzleti és vállalkozói ismeretek alapozásával és kiművelésével töltöttem.

Azt gondolhatnád, hogy ezért minden könnyen ment nekem, de ez egyáltalán nem így volt. Amikor belecsöppentem a vállalkozói életbe, kiderült, hogy az iskola szép és jó, de köze sincs a gyakorlathoz. Mert vállalkozni nem csak az Excel táblák, a tárgyalások, a marketing és az ügyfelek kiszolgálását jelenti.

Vállalkozni sokkal inkább az emberről szól. A vállalkozóról. Arról, hogy ő kicsoda, hogyan látja  a világot, hogyan ismeri önmagát és mennyire képes változni, fejlődni, a komfortzónáján túllépni. Mennyire hajlandó olyat megtenni, amit talán sohasem akart. Milyen jól bánik az idejével, mennyire képes lavírozni a család és a vállalkozás között. Mennyire képes kitartani, irányítani és hatni a világra. (Erről bővebben is írok a Segítség vállalkozó lettem! című könyvemben is.)

Szóval, még tanulmányi éveim alatt szembesültem azzal a keserű valósággal, hogy az elméletben megtanultaknak szinte semmi köze sincs a valós gyakorlathoz.

Az elején én sem értettem

A főiskolán amikor a tervkészítésről hallottam, még egyáltalán nem értettem, hogyan képes egy vállalkozás meghatározni a következő 5 vagy 25 évét. Sokáig nem is volt ez számomra világos, de 2012-ben találkoztam a célkitűzési módszerekkel. Nagyon elmélyedtem a témában és felfedeztem azt, hogy nekem könnyebben megy az ilyen gondolkodás és ösztönösen érzem ezeket a témákat és azóta is folyamatosan ezzel foglalkozom.

Hiszek abban, hogy ha a gyertyámmal meggyújtok egy másik gyertyát,
attól az én gyertyám nem lesz halványabb, hanem a világ lesz fényesebb.

Ezért évek alatt kialakítottam azt a stratégiai tervezési módszert, amit az Üzleti Évtervező Workshop keretein belül is tanítok és amire már rengeteg kisvállalkozót tanítottam meg, mellyel könnyedén tudnak éves stratégiai tervet összeállítani.

Az én küldetésem, hogy az ügyfeleim olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Ezt szeretném, a legjobb tudásommal segíteni neked is a célod elérésében.

Ehhez az kell, hogy elgyere az Üzleti Évtervezőre Workshopra! Részletekhez kattints ide:

Üzleti Évtervező Workshop

De vigyázz, már ne halogasd sokáig a döntést, mert a jelentkezési határidő hamarosan lejár. Döntsd el most, hogy a jövő évedet könnyen követhető és átlátható, irányt adó terv alapján fogod végigcsinálni.

VALÓSÍTSD MEG az üzleti céljaidat,
AZ ÁLMAID legyenek kézzel foghatóak!

Remélem, személyesen is találkozunk az Üzleti Évtervező Workshopon és segíthetek neked is az éves üzleti terved összeállításában!

HA TETSZETT EZ A POSZT

Oszd meg másokkal a Facebook-on, Twitter-en, LinkedIn-en vagy bármilyen más közösségi felületeten, hogy mások is el tudják olvasni!
Köszi a segítségedet!