fbpx

A vállalkozás és a család egyensúlya

Rohamos tempóval közelednek az ünnepek, ezért most egy különösen aktuális témáról írok. A család, a stabil magánéleti háttér biztonságáról, ami nélkül bárkinek az élete teljes káoszba fordulhat, de ez egy vállalkozó életére különösen igaz lehet.

A vállalkozók egyik legnagyobb kihívása a munka és a család összehangolása. Az állandó pörgést visszafogni és rendszeres időközönként megállítani csak tudatos odafigyeléssel, időbeosztással lehet elérni.

És most nem arra gondolok, amikor egy cégben minden időt állandó rohanással és az elcsúszott dolgok bepótlásával töltenek. (Bár egy ilyen állapot is drasztikus mértékben csökkenthető vagy meg is szüntethető néhány hét vagy pár hónap alatt, ha a feladatok és az idő összehangolása, beosztása naptári pontossággal történik.) 

Hanem az járt a fejemben, hogy egy vállalkozó – én magam is -, hajlamos arra, hogy a szenvedélyének éljen. 

Szerintem te is érted, hogy miről beszélek. A vállalkozás egy szenvedély, egy életforma. Itt nem arról van szó, hogy valaki reggel 9-kor elkezdi a napi tevékenységét egy munkahelyen és délután négykor (bárhol is tart), leteszi a munkát és megy a saját dolgára. Nem.

Egy vállalkozó bárhol, bármikor és ha rajta múlik, szinte bármeddig képes a maga által teremtett és folyamatosan építésre, rendezgetésre váró vállalkozásával foglalkozni. És ha te is így vagy ezzel, ne szégyelld, ez így természetes! Hogyan is lennél képes másképp ennyi mindent megteremteni a semmiből, hogyan lehetne másképp éveken keresztül építeni valamit lépésről lépésre, kockáról kockára?

Ezzel párhuzamosan viszont más fontos dolgok sokszor háttérbe szorulhatnak és ez csak akkor akadályozható meg, ha erre tudatosan odafigyelsz.

Munka

Amiért tulajdonképpen a vállalkozás működik

Ezt a hátrányt először, de legmélyebben nyomot hagyó módon a család, a magánélet szenvedi el. A család, amiért tulajdonképpen a vállalkozás működik. Aminek a családért kellene lennie.

Egy rossz, nem megfelelő fókuszáltságú és időbeosztású állapotban egy vállalkozó képtelen a legfontosabb dolgokra koncentrálni. Pedig, ha a biztos háttér minősége elkezd romlani, vagy akár megszűnik, az a vállalkozás bukásával is jár.

Lehet, hogy már te is hallottál Mike Tysonról, aki a világ egyik legjobb nehézsúlyú boxolója volt, de azt is tudod, hogy mi indította el a bukását? Mi volt az a háttér, ami végül 1990-ben a kiütését eredményezte Buster Dugles által?

Tyson 1988 februárjában vette feleségül Robin Givens-t, akivel egy évre rá el is váltak. A pletykák szerint, ennek hatására depressziós, kilátástalan és rossz mentális állapotba került és ennek lett a következménye az a bizonyos kiütés.

Látod, mennyi minden múlik a biztos háttér meglétén?

Így változtass

De hogyan lehet ennyi feladat és váratlanul megoldást igénylő plusz dolog között úgy lavírozni, hogy mindenre és köztük a legfontosabb dolgokra is biztosan jusson idő?

Szerintem nem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy tudatos, tervezett időbeosztással. Tudom, tudom, ezt már biztos sokan mondták és te is próbáltad már. Használtál ezelőtt is mindenféle eszközt ennek a megvalósítására, ami többé kevésbé sikerrel is járt talán, de figyelj! 

Én, Sánta Csaba vállalkozás fejlesztőként, tanácsadóként és trénerként évek óta segítem a magyar kisvállalkozókat abban, hogy tudatosan és tervezetten fejlesszék vállalkozásukat.

Tisztán látom, hogy ez az életmód milyen nehézségekkel jár és azt is, hogy ezeket a nehézségeket, hogyan lehet jobban kordában és irányítás alatt tartani.

Most már több mint hat éve azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Ezért is találtam ki és fejlesztettük és szerkesztettük idén is több szakértővel együttműködve, kifejezetten vállalkozók számára az Üzleti Motivációs Fókusz Naptárat, ami a 2020-as évben óriási segítséget nyújt a munka és a család idejének összehangolásában.

De várj! Ezt még el kell mesélnem neked!

Annyira büszke vagyok rá, hogy a szakértői csapatommal sikerült létrehoznunk egy olyan naptárat, ami nem csak egy egyszerű naptár, hanem sokkal több annál.

Mert ez a naptár a TUDATOS TERVEZÉS ÉS KONTROLL lehetőségén túl négy az egyben naptárként funkcionál.

Az Üzleti Motivációs Fókusz Naptár felhasználási módjai

Használhatod HALADÁSI NAPLÓKÉNT…

A legtöbb sikeres vállalkozó egyetért azzal a gondolattal, hogy nem az a sikeres, aki belekezd valamibe, hanem az, aki be is fejezi. Az ÜMF Naptár haladási napló funkciója által figyelheted, merre tart, hogyan növekszik a vállalkozásod, és milyen feladatok várnak még Rád.

Alkalmas még ÖNFEJLESZTÉSRE, TANULÁSRA…

12 szakértőtől, 12 db szakmai tudásanyagot tartalmaz az ÜMF Naptár. Nemcsak hasznos információkkal leszel gazdagabb, hanem csupa olyasmit tanulsz majd általa, amit a gyakorlatban akár azonnal be tudsz vetni a vállalkozásod sikere érdekében.

Nyújt még MOTIVÁCIÓT, INSPIRÁCIÓT…

Még a legcéltudatosabb embereknek is szükségük van olyan tanácsokra, amelyek lendületben tartják őket. Az ÜMF Naptár idézetekkel és 30 napos kihívásokkal is vár, hogy folyamatosan, dinamikusan, és persze, lelkesedéssel fejleszd minden nap a vállalkozásodat!

Igazodik az időbeosztásod stílusához

HETI BEOSZTÁSÚ ÜMF NAPTÁR A/5-ÖS

Ha inkább a heti előre tervezést kedveled;

Ha két oldal elég a tervezésre minden héten;

Összesen 190 oldalon.

ÁR: 4.990 Ft

NAPI BEOSZTÁSÚ ÜMF NAPTÁR A/5-ÖS

Ha napi szintű tervezési lehetőséget keresel;

Ha minden napot 1 teljes oldalon vezetnél;

Összesen 460 oldalon.

ÁR: 7.990 Ft

És a bónusz 🙂 persze, csak HA SZERETED A MEGLEPETÉSEKET…

Az ÜMF Naptárral együtt minden hónapban kapsz titkos, online tartalmakat is, amelyek kizárólag egy adott időszakban, ideiglenesen lesznek elérhetők. Elrejtett linkeken keresztül juthatsz hozzá ezekhez az anyagokhoz, hogy a naptár semmiképp se a polcon pihenjen.

Szóval, így összefoglalva, amit napra, hétre pontosan vezethetsz a naptáradban:

  • A stratégiai terveid lépéseit és a tervek összefoglalóját.
  • Készíthetsz benne éves tervet és rögzítheted az elért sikereidet.
  • Helyet kaptak benne a 30 napos kihívások is, amiknek a bevezetése és végigcsinálása mindig sikerélmény.
  • Negyedévenként és havonta is készíthetsz terveket és értékelheted is benne az elért eredményeidet.

Havonta egy tudásanyagot is elolvashatsz, amik segítségedre lehetnek a vállalkozásod építésében.

Bónuszként pedig minden hónapban egy TITKOS VIDEÓS TARTALMAT is küldök számodra, ami sehol máshol nem elérhető.

Ha vállalkozóként az a célod, hogy motivált maradj, ha tudod milyen fontos a tervezés, ha nem akarod feladni, amit elkezdtél és ha szereted a hasznos tudást, akkor erre van szükséged:

De tudod, mit?

Legyen csak a legfontosabb: a MEGHITT PILLANATOKÉRT…

Kedvet kaptál hozzá, és szívesen belelapoznál? Néhány mintaoldalt ingyen letölthetsz, hogy lásd: Neked mit adhat 2020-ban az Üzleti Motivációs Naptár.