fbpx

Titkos tartalom

2018. június

A hatástöbbszörözés ereje

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért van az, hogy egy pop énekes sokkal több pénzt keres, mint egy tanár?

Egyszerű a válasz.

A fizetésük közötti eltérés a hatástöbbszöröző képességük közötti különbséggel magyarázható. Ez az egyik legjobb eszköz, ha gyorsítani akarsz vállalkozásod fejlődésén.

Hogyan működik?

Erről szól ez a titkos tartalom.

A hatástöbbszörözés lényege, hogy egy cselekedetünknek hatását megnöveljük különböző módszerekkel, így válik az lehetségessé, hogy aki használja gyorsabban halad és nagyobb eredményeket ér el.


Nincs benne semmi különös. Te is láttál már vagy használtál ilyet, azonban ez olyan, mint a nyomkövetés, ha nem tudod, hogy mit figyelj pontosan, akkor nem is fogod észrevenni.

Nézzük meg, hogy milyen hatástöbbszöröző eszközök állnak rendelkezésünkre

1. Mások pénze

A legtipikusabb kifogás szokott lenni a kisvállalkozók körében, hogy azért nem halad, mert nincs pénze. A megfelelő tervvel felvett hitel óriási lendületet tud adni egy vállalkozásnak. Nem azért kell pályázni, mert van rá lehetőség, hanem azért, hogy növeld a sebességedet. Az így megvásárolt eszközök teljes működése és eredménye felett te rendelkezel, mégis más pénze áll benne.

2. Mások tapasztalat

Édesanyám sokkal könnyebben és sokkal finomabbra tudja elkészíteni a vasárnapi ebédet, mint én, mert nagyobb tapasztalattal bír. Ha én is olyan eredményeket akarok elérni, mint ő, akkor meg kell ismerjem az ő módszereit, szokásait, tudását.

Ha ismersz valakit, aki már elérte azt, amit te el akarsz érni, akkor figyeld meg, mit hogyan csinál. Ne akarj mindent megtanulni a világban, de azt igen, amit ő tud, ahogyan ő csinálja. Egy tőle származó tipp több évnyi tanulásból és tapasztalatból születik, amit te pillanatok alatt be tudsz építeni, és máris egy magasabb szinten tudsz tovább haladni.

Ezért érdemes a szakértők blogjait, tudásanyagát, könyveit olvasni, tanulmányozni.

3. Mások ötletei

A kreativitásnak két formája van. Az egyik a nem létező dolgok kitalálása, a másik pedig a meglévő dolgok újraszervezéséből alkot egy új dolgot. Ne akard mindig az elsőt használni, ne akard újra feltalálni a kereket!

Ha figyelsz, hogy mások milyen trükköket használnak értékesítés során, hogyan kezelik a pénzt, hogyan hirleveleznek, használják a Facebook-ot, hogyan néz ki a weboldaluk, milyen tréningekre járnak, hogyan nyújtják a szolgáltatásukat, akkor azokat ellesve és beépítve lendületesebbé tudsz válni.

4. Mások ideje

A saját időnk véges, ám nagyon sokan nagyon olcsón hagyják, hogy mások rendelkezzenek az idejük felett. Egy új munkatárs bekapcsolása a vállalkozásba nem csak pénzügyi teher, hanem ha jól osztjuk be az idejét, akkor a mi hatékonyságunk nagymértékben tud nőni. Már nem nekünk kell a postán sorba állni, vagy a hírleveleket megírni.

5. Mások munkája

Nem csak az időnk véges, hanem a kapacitásunk is. Vannak olyan feladatok, amiknek az átadásával több energiánk jut az igazán fontos, pl. pénztermelő feladatokra. Ilyenkor nem csak az alkalmazottakra kell gondolni, hanem az alvállalkozókra is.