A kezdő vállalkozók LEGNAGYOBB TÉVEDÉSE

1. rész: Tímea győzelme

Ismerd meg Tímea történetét, hogy meglásd, azzal, hogy felismered a LEGNAGYOBB TÉVEDÉST, sokkal könnyebben és gördülékenyebben tudod építeni a vállalkozásodat a legelejétől kezdve. Szó lesz arról, hogy hogyan is indult el, milyen is volt a vállalkozása a felismerése előtt, mit tett azért, hogy ez megváltozzon és ma már milyen eredményei vannak az erőfeszítéseinek köszönhetően.

Tímea levele

“Egy félénk kezdő vállalkozóból indultam. Semmilyen vállalkozói attitűddel nem rendelkeztem. Alkalmazott voltam előtte, és mindenhonnan ellenezték a vállalkozás gondolatát is.

De döntöttem és belevágtam. Felmondtam a munkahelyemen, hogy csak a vállalkozással foglalkozhassak. Mivel már megvoltak azok az alap tanulmányaim, amikkel bele tudtam vágni a vállalkozásba, a saját márkás natúr kozmetikumok gyártásába. Kisebb vevőkört tudtam felépíteni, de nem fejlődött tovább a vállalkozásom. Tudtam, hogy valami másra is szükségem van, mint szakmai tudásra.

A Twitteren láttam az ÜMÉ posztot, és minden érdekelt, ami a vállalkozói élettel kapcsolatos. Ezért jelentkeztem, majd elmentem még egyszer, majd az évtervezőre, onnan a nyílt MMP napra és nem volt kérdés, hogy csatlakozom. Nekem egy kapaszkodó volt az MMP, és bár sokkal tapasztaltabb vállalkozók voltak a csoportban, nem éreztem magam kevesebbnek, vagy zöldfülűnek. Az MMP is irányt adott, úgy mondanám kézen fogva vezetett, mások tapasztalataiból tanulva is tudtam előre haladni.

A veled való munka során egy csomó aha élményem volt. Rendszeresen a körmömre néztél, hol tartok a feladatokkal. Az üzleti modellezés segítségével komplexebben láttam és tisztábban az irányt.

Te maximálisan támogattál, és ami nagyon fontos! Te hittél és talán még mindig hiszel bennem, hogy amit leírtunk célokat, megvalósulnak.

Ma már vannak céljaim. Leírt céljaim. És ez nagyon fontos, eddig nem volt, sem leírva, sem ennyire tudatosan átgondolva. Nekem ez volt a kiemelkedő segítség tőled, hogy az utamon legyek. Hogy tudjam, mi felé haladok, segítettél a képességeim felismerésében.

Most saját laborom van, kizárólagos forgalmazóval kötöttem szerződést egész EU-ra. Több EU tagállamban fogják forgalmazni az általam megálmodott márkát, melyet a forgalmazóm épít fel. Az elkövetkezendő hetekben írjuk alá a szerződéseket. Nagy álmom volt a kozmetikusi Professzionális portfólió, amely végső simítás alatt van, várom a címkéket. Közben az új Herbsgarden termékeken is dolgozom.

És még nagyon sok tervem van, amiket mind megvalósítok. A program segített az önmegvalósításban, hogy elhiggyem képes vagyok rá. Most is vannak pillanatok, amikor elakadok, de a tanultak segítségével át tudom gondolni a problémát és képzeletbeli beszélgetéseket folytatok olyankor veled.

Nagyon jó előadó vagy, nem lehet rajtad kívül másra figyelni. Egyenes vagy, megmered mondani amit gondolsz, és a végsőkig segítőkész vagy. Mindig van egy járható út, amit még nem fedeztünk fel, amikor úgy gondoltam nincs megoldás, te mindig előhúztál egy ütőkártyát a pakliból.

Természetesen a szakmai ismereteim bővítését sem fejeztem be. De ma már tudom, hogy sokkal jobban oda kell figyelni a vállalkozói ismeretekre és önmagamra ahhoz, hogy üzleti sikereket tudjak elérni.

Both Tímea

herbsgarden.hu

Ez Tímea története. Ezt a levelet 2018-ban kaptam Tímeától! És 2019 év végén jött egy újabb fordulat. Indítsd el a videót!

Igen, jól látod. A Herbsgarden bekerült a Forbes magazinba is. 

Szívből örülök, hogy ilyen bátran ment végig ezen a fejlődési útvonalon. Nagyon büszke vagyok rá. Remélem neked is bátorítást és inspirációt adott. Hiszen, ha neki sikerült, akkor neked is sikerülhet.

Ebben a story-ban találtál már néhány utalást arra, hogy mi is ez a LEGNAGYOBB TÉVEDÉS és azt milyen módon lehet leküzdeni. Olvashattál a vállalkozói életmód 3 aspektusáról is. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha ezeket nekem már a vállalkozói életem elején elmagyarázzák, akkor biztos olyan gyors tempóban fejlődök, mint Tímea.

De ne izgulj, a következő részekben konkrétan meg fogod ismerni a LEGNAGYOBB TÉVEDÉST, megismerheted annak káros következményeit és azt is, hogy mi tudja megoldani ezt a helyzetet.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a részt, folytasd a 2. résszel!

Következő rész

Miért nem azon múlik a vállalkozói sikered, hogy milyen jó vagy szakmailag?

Sánta Csaba

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő, tanácsadó, tréner a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Vállalkozó menedzser mérnök, mérnök tanárként már 20 éve tanulom a vállalkozói életet és több, mint 10 éve élem azt.

Évek óta segítem a magyar kisvállalkozókat abban, hogy tudatosan és tervezetten fejlesszék vállalkozásukat, hogy tartós üzleti eredményeket érjenek el. Vállalkozó menedzser mérnök, mérnök tanárként 2012 óta foglalkozok az üzleti modellekkel. 2014 óta tartok előadásokat workshopokat.

Ebben a kurzusban a kezdő vállalkozókat segítem abban, hogy felismerjék a LEGNAGYOBB TÉVEDÉST, és elinduljanak egy tudatosabb, teljesebb és strukturáltabb vállalkozói életmód felé.

2016 év elején indítottam el a Megvalósítási Mentor Programot kisvállalkozóknak.
Ez egy éves program, ami segítő kezet nyújt a kisvállalkozóknak az üzleti tervük megvalósításában, az álmaik valóra váltásában.

© 2020. S-Process Kft. | E-mail: info@segitsegvallalkozolettem.hu | Telefon: 36304742449