fbpx

új kihívás
2023. január 12-től:

kutasd a piacod kihívás

Regisztráció a kihívásra

Miért fontos a piackutatás egy kisvállalkozó számára?

A piackutatás a kisvállalkozás sikerének egyik fontos titka. Segít felismerni a lehetőségeket, megtalálni a célközönséget, növelni a piaci részesedést, legyőzni a versenytársakat és fejleszteni a szolgáltatásokat. Ezáltal segít a vállalkozásodnak kiteljesedni és elérni a céljait. Használd ki ezt a lehetőséget, hogy a vállalkozásod magasabb szintekre lépjen, és elérje a sikerét! Ne hagyd ki ezt a fontos lépést a vállalkozásod fejlődésének útján, hogy elérhesd a kitűzött céljaidat!

Például, ha egy coach meg akarja érteni, hogy milyen igényeket támasztanak az ügyfelei a coaching szolgáltatásaival kapcsolatban, akkor érdemes lehet elvégeznie egy piackutatást. A piackutatás segítségével megtudhatja, milyen témákban érdeklődnek az ügyfelei a leginkább, mely időpontokban állnak rend

 
 1. Segít a piaci igények megértésében.
  Lehetővé teszi, hogy jobban megértsd a piaci igényeket és trendeket, amelyek alapján döntéseket hozhatsz a termékeiddel és szolgáltatásaiddal kapcsolatban.

 2. Segít a célközönség megtalálásában.
  Megtudhatod pontosan, kik a legfontosabb célcsoportjaid, és hogyan tudod elérni őket a legjobban.

 3. Segít a piaci részesedés növelésében.
  Egy jól felépített piackutatásból kiderülhet, hogyan tudnád növelni a piaci részesedésedet, és hogyan tudnák új ügyfeleket szerezni.

 4. Segít a versenytársak megismerésében.
  Jobban megismerheted a versenytársaidat, és hogy megtudhatod, milyen termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, és milyen árakat kérnek el értük.

 5. Segít a termékek és szolgáltatások fejlesztésében. 
  Kiderülhet, milyen igényeket és elvárásokat támasztanak az ügyfeleid a termékeiddel és szolgáltatásaiddal kapcsolatban, és hogyan tudnák ezeket az igényeket kielégíteni.

3 gyakori téveszme a piackutatásról
 
 1. A piackutatás költséges és időigényes.
  Valójában a piackutatás ára és időigénye nagymértékben függ a vállalkozás méretétől és céljaitól. Ma már számos olcsó és hatékony eszköz áll rendelkezésre a piackutatás elvégzéséhez, így a kisvállalkozások számára is ma már nem lehetőség, hanem kötelező feladat.

 2. A piackutatás csak a nagy cégeknek van értelme.
  Igazából a piackutatás hasznos lehet bármilyen méretű vállalkozás számára, mert segít abban, hogy jobban megértsék a piacukat, és jobban tudjanak alkalmazkodni a változó igényekhez és trendekhez.

 3. A piackutatás csak a jövőre vonatkozik.
  A piackutatás nem csak a jövőre vonatkozik, hanem a jelenre is. A piackutatás segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy megértsék a jelenlegi piaci helyzetet, és ennek alapján döntéseket hozhassanak a termékeik és szolgáltatásaik kínálatával kapcsolatban.

A piackutatás segítségével tudatosan megalapozhatod a vágyott sikert, és érezheted az örömöt és a büszkeséget a vállalkozásod elért eredményei miatt. 

Vágj bele a kihívásba!